Jumat, 03 Desember 2010

MidTest Business English Nov.08

1). Most insurance agents would rather you...............anything about collecting claims until they investigate the situation.

a. do not

b. not to do

c. not do

d. did not

Jawaban : D

2). Rina : Excuse me. I'd like to see the Branch Manager.

Security Guard : Do you have an............(2) ?

: Yes. He's........(3) me.

: Okay. Please fill out the visitor's form.

a. promise b. designation

c. engagement d. appointment

Jawaban : D

3). a. expecting b. believing

c. despairing d. supposing

Jawaban : A

4). ..............the agency offers quality service, their customers feel satisfied.

a. By reason b. Now that

c. Since d. Because of

Jawaban : D

5). An entrepreneur is a person who..............

a. works in his family's factory

b. creates & runs his own business

c. manages a business owned by other people

d. invents a new line of services

Jawaban : B

6). Nobody can wash this dirty shirt. The passive construction of this sentence is:

a. This dirty shirt could not have been washed.

b. This dirty shirt cannot be washing.

c. This dirty shirt can be washed.

d. This dirty shirt cannot be washed.

Jawaban : D

7).Wooden bridge … next month

a. is going to be restored

b. is to restore

c. will being restored

d. is being restored

Jawaban : A

8). Which painting will be exhibited tomorrow? “We don’t know yet; they … by a team.”

a. are still selecting

b. still selected

c. are still being selected

d. still selecting

Jawaban : C

9). Find the passive from of someone is following us

a. We are following

b. We are being followed

c. We are followed

d. Someone is following

Jawaban : B

10) My mother’s letter … this morning

a. was received

b. will be received

c. is received

d. is being received

Jawaban : A

Fill the blanks with the provided words below !

Invoice AJ 610 (curtain fabric)

Thank you for your consignment 2021 which arrived yesterday. Unfortunately ……(11) we find that Quality 402 on the invoice is several shades lighter than the …….(12) sample. We must ……(13) that this ……(14) quality is required urgently if we are to meet our production commitments.

We would …… (15) if you …….(16) let us have an immediate …… (17) from stock.

Could Particular

Original Be grateful

Emphasize Delays

On inspection Replacement

Jawaban : 11. On inspection 15. Be grateful

12. Original 16. Could

13. Emphasize 17. Replacement

14. Particular

Interpreting a Graph

Dec Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec

18. From December to January, while sales were erratic, prices …………

a. dramatic fall c. plateau

b. gradually rose d. fluctuated

Jawaban : D

19. In mid-March they made a ………….

a. sharp recovery d. gradual rose

b. gradual fall e. trough

Jawaban : E

20. Throughout July and early August they remained in a …………

a. dramatic rise c. Erratic movements

b. leaped upwards e. trough

Jawaban : C

21. A ………… occurred in late June but the downward trend was halted in early July.

a. dramatic fall c. gradual fall

b. fluctuated d. steady increase

Jawaban : D

22. Prices ………… in December

a. plateau c. dramatic rise

b. fluctuated d. reached a peak

Jawaban : D

23. When applying for any post or grant, make sure you…Except..

a. Read the advertisement carefully

b. Analyses the wording

c. Live and work in other country

d. Establish exactly what is required

Jawaban : C

24. You can contact me on 01-246-8041 … 9 am and 5 pm at the above address.

a. over

b. for

c. around

d. between

Jawaban : D

25. Export manager for small electronics firm anxious to break … the American market.

a. at

b. for

c. into

d. in

Jawaban : C

26. Charmain Textiles … always be happy to re-employ her … wish her every success with her new venture.

a. will, for

c. would, and

b. will, and

d. and, for

Jawaban : B

27. Notice how to give praise :

Bimo was well able to motivate people

a. a. He has been a most loyal

b. b. He is an effective motivator

c. c. He is a hard worker

e. d. He has been a most valuable employee

Jawaban : B

28. The final examination consists ……… 40 numbers.

a. in b. of c. on d. from

Jawaban : B

29. Prof. Akhmeed specializes ………. Geography.

a. in b. on c. of. d. at

Jawaban : B

30. The minister has been authorized ………. the president.

a. from b. with c. by d. for

Jawaban : C

31. The young manager works in a team .………… Mr. Artjan.

a. by b. with c. from d. for

Jawaban : D

32. My brother was interested …………… his classmate.

a. by b. in c. on d. at

Jawaban : B

33. When I was at a restaurant with my girl friend, I met my parent …. chance.

a. by b. in c. with d. over

Jawaban : A

34. They were guests ………… the Meridien Hotel.

a. in b. at c. by d. for

Jawaban : B

35. The company now is being taken …………… by national company.

a. from b. on c. of d. over

Jawaban : D

36. Mr. Didin is the manager ………….. PT. Hyundai Indonesia.

a. from b. at d. of d. in

Jawaban : D. of

37. Are you looking for an opening ………….. this market?

a. in b. at c. on d. for

Jawaban : B

38. The buyer pays all expenses of handling from the time the goods leave the factory or warehouse is the condition of

a. f.o.r b. loco c. f.o.b d. c.i.f

Jawaban : C

39. Dear Sir, is called as :

a. salutation b. enclosure c. opening d. greeting

Jawaban : A

40. We can certainly ……….. at the airport at 15.30.

a. meet b. see you c. pick you up d. gather

Jawaban : C

41. We are an industrial organization established …… 1975 by Government decree and we operate here ……. Bangladesh.

a. in, at b. in, in c. in, on d. on, in

Jawaban : B

42. I would like to ……….. a single room with bath for the nights of August 14th and 15th.

a. meet b. book c. confirm d. reserve

Jawaban : D

43. When I return …… September I will contact you and I hope we shall have the opportunity of celebration.

a. in b. on c. at d. by

Jawaban : B

44. Could you please ……for the July and August amounts to be paid in full and for the cheque to be sent to this office before Monday November 10th.

a. send b. give c. make d. arrange

Jawaban : A

45. If for any reason this cannot be done, please …….. me immediately.

a. confirm b. arrange c. contact d. get in touch

Jawaban : C

46. I shall be in London on 7th. I’ll contact you at the office when I ………… about 9.30 a.m. on Monday.

a. get in b. come c. get in touch d. reach

Jawaban : A

47. After ………. he tried on a brown one, initially he placed it on a chair near the exit.

a. beginning b. a while c. few minutes d. some minutes

Jawaban : B

48. In view of all these prospects we ……………… that we shall be able to clear any outstanding debts.

a. wish b. hope c. expect d. are confident

Jawaban : C

49. Thank you for your ……………… and patience, also for the excellent service your company has given us in the past.

a. help b. assistance c. understanding d. help

Jawaban : A

50. Yours sincerely, is called as :

a. greeting b. salutation c. opening d. complementary close

Jawaban : D

51. The term “lampiran” in English is :

a. disclosure b. enclosure c. attachment d. carbon copy

Jawaban : C

52. The term “tembusan” in English is:

a. carbon copy b. enclosure c. letterhead d. subject line

Jawaban : A

53. The term “pencurian mobil” in English is :

a. car loss b. car stealing c. car theft d. car thief

Jawaban : B

54. The couple of salutation “Dear Mr. Christer,” is :

a. Yours faithfully, b. Yours sincerely, c. Your regards, d. Your wish,

Jawaban : A

55. The term “daftar riwayat hidup” in English is :

a. application b. resume c. personal identity d. reference

Jawaban : C

56. Dear Mr. Amien,

I am writing to advise you that your account is now ….. so that the situation can be rectified.

The tone of this part of letter is:

a. to inform b. to apologize c. to threaten d. to sympathize

Jawaban : A

57. Dear Mr. Alexis,

Are you aware that your car has been parked in front of …… I shall have to take the matter further.

The tone of this part of letter is:

a. to inform b. to apologize c. to threaten d. to sympathize

Jawaban : C

58. Whilst ….. holiday ….. Zurich last month, I met Mr. & Mrs. Abate … chance.

a. on, in, at b. on, in, by c. in, in, by d. on, on, by.

Jawaban : B

59. I was most ………... with his article in “The Scientific Journal.” His experience would be invaluable in Brunei.

a. pleased b. satisfied c. impressed d. interested

Jawaban : C

60. ………………….. lived on Earth for nearly 150 million years.

a. Dinosaurs b. Dinosaurs who b. If dinosaurs d. Since dinosaurs

Jawaban : A

Good Luck

Saslinda2004@yahoo.com

Sastri Lindawati, SPd. MM. 081288900956

Lamaran Pekerjaan & Curiculum Vitae (CV)

November, 2010
Hendrawan
HRD Manager
PT. Gilang Persada Bumi
Jl. Cendrawasih No. 45
Jakarta Pusat

Dear Mr. Hendrawan,

I wish to apply for the position of Accounting Staff that was advertised in Buletin Info Kerja on November 2010.

My name is Cindy Gita Agustin. I am twenty years old. I have graduated from Accounting Department at Gunadarma University on August,2008. My specialization in Accounting is Journal, Ledger, Balance sheet, auditing, banking, and taxation. I consider myself that I have qualifications as you want. I have good motivation for progress and growing, eager to learn, and can work with a team (team work) or by myself. Beside that I posses adequatecomputer skill and have good command in English (oral and written).

I am looking for new challenges and the posistion of Accounting Staff sounds the perfect opportunity. Your organisation has an enviable record innovation in investor financial cosultant, and an excellent reputation as an employer, making the position even more attractive.

I enclose my CV for your inspection and look forward to hearing from you soon. I am available for interview at your convenience.


Yours sincerely,




Cindy Gita Agustin

CURRICULUM VITAE
Personal Details
Full Name : Cindy Gita Agustin
Place, Date of Birth : Jakarta, 08 October 1990
Sex : Female
Nationality : Indonesia
Marital Status : Single
Religion : Moslem
Addres s : Batu Jambrut 2 Condet, No.117, East Jakarta 13520
Phone Number/HP : (021) 98105206 / 08561180141
E-mail : cin_ka_cron@rocketmail.com

Educational Background
1996-2002 : Grogol Selatan 01 Elementary School, South Jakarta
2002-2005 : 48 Junior High School, South Jakarta
2005-2008 : 51 Senior High School, East Jakarta
2008-2012 : Accounting Department at Gunadarma University, Depok
Qualifications
1. Accounting & Administration Skills (Journal Printing & Calculation, Ledger, Petty Cash Payroll & Calculation, Inventory Controls, Project Data Updating, Teller, Salary Caldulation).
2. Taxation System.
3. Computer Literate (MS Word, MS Excel, MS Power Point, MS Access, MS Outlook).
4. Internet Literate.

Jakarta, November 2010


Cindy Gita Agustin